Oldal kiválasztása

Szilícium-karbid termékek

  1. Kezdőlap
  2. Szilícium-karbid termékek
A szilícium-karbid magas hőmérsékleten – akár 1.400 °C-on is – a megtartja szilárdságát. Ezen kívül szinterezett formában (SSiC) magas korrózióállósággal is rendelkezik. Az infiltrált szilícium (SiSiC) termékek nagy pontossággal, részleteiben kidolgozott és összetett struktúrával gyárthatóak. Alkalmazhatósága sokoldalúságát bizonyítva többek között mechanikus tömítésekhez, szivattyú alkatrészekhez, félvezető berendezések vázaihoz és szerkezeti részeihez is felhasználhatók.

A szilícium-karbid termékek általános tulajdonságai (minőségtől függően)

Szilícium-karbid termékeket használó iparágak

Elektromos autó gyártás

Az elektromos járművek töltőmoduljainak és elektronikai egységeinek legfejlettebb elektronai anyaga. A szilícium-karbid felhasználásával környezettudatos, alacsony károsanyag-kibocsátású, intelligens és fenntartható fejlődést lehet elérni.

Napenergia

A szilícium-karbid energetikai eszközök alkalmazhatóak egyes nagy energiát termelő alkalmazásokhoz, pl. szolár inverterek esetében. A berendezések kis helyigényűek, ugyanakkor alacsony bekerülési költséggel magas hatékonysággal üzemeltethetők.

LED technika

Napjainkban a szilícium-karbid segítségével előállított 3. generációs félvezető technológia és a LED-es optoelektronikai eszközök alkalmazása kap egyre nagyobb hangsúlyt a világ félvezető iparának terjeszkedésében.

Olvasztó- és ásványi anyag bányászati ipar

A gyémánt után a szilícium-karbid a második legnagyobb keménységű és kopásállóságú anyag, ezért ideális a kopásálló csövek, terelőlapátok, szivattyúházak, ciklonok és érc vödrök belső bélésének gyártásához.

Színesfémkohászati ipar

A magas hőmérsékletnek ellenálló, erős, jó hővezető képességű és külső behatásoknak ellenálló szilícium-karbid olyan magas hőmérsékleten üzemelő berendezések indirect anyagaként használható, mint például a aluminum elektrolizáló, rézolvasztó kemence bélése, hővédő csövek stb.